Kalandjáték – Szent Margit Titkos Könyve

Az egyénileg, vagy csapatban is teljesíthető, szakmai vezetőt nem igényló és korosztályi megkötés nélküli program játékideje nagyjából másfél-két óra. A városi nyomozós játékok során a résztvevők saját tempójukban haladva fedezhetik fel az egyes állomásokat, amelyeket mindenképp fel kell keresni ahhoz, hogy megoldják a rejtvényeket. A játék az itt látható oldalon keresztül érhető el, a letöltését követően nincs szükség internetre.

Játékleírás
Előkerült egy régi irat a Magyar Nemzeti Levéltár mélyéről, amelyben hírt adnak egy Szent Margithoz köthető, különös, eddig ismeretlen könyvről is. Sok száz évvel ezelőtt, amikor a kolostor falai még épek voltak, a törökök bevették Buda várát, így az apácáknak el kellett menekülniük a szigetről. Ha már nem lehettek többé segítségükre a környék betegeinek, hát hátrahagyták Szent Margit könyvét, amely különböző, gyógynövényekből készült orvosságok receptjeit tartalmazza. A régi irat, amelyben titkosírással adták meg, hogy hol helyezték biztonságba a könyvecskét, sajnos sosem ért célba. Ha azonban kibogozzátok az írást, a könyvecske akár elő is kerülhet a rejtekhelyéről!

Indulhat a kódfejtés, kalandra fel! Ha megoldjátok a feladatokat a sziget különböző pontjain, minden jelhez tudtok majd rendelni egy-egy betűt és a könyvecskét megismerheti az egész világ! 
 

Hogy mi minden vár rátok? 

  • Számos rejtvény a ferencesek romjánál
  • Titkos lakat Szent Margit egykori otthonában 
  • Képrejtvény a Palatinus fürdő bejáratánál

És még sok izgalmas fejtörő más állomásokon is.   

A játék az Ars Sacra Fesztivál és a Kulturális Örökség Napjai keretében érhető el ingyenesen, szeptember 16 és 20 között.