Mi az a VarázsKuckó?

Barangold be a várost kalandjátékainkkal…

Bújj bele a mesehősök bőrébe interaktív mesefoglalkozásainkon…

Vegyél részt fesztiválok keretében ingyenes programjainkon…

Rendelj tőlünk egyedi mesét vagy kreatív mesecsomagot…

és merülj el a mesék birodalmában!


Kedves Meserajongó!

Szeretettel köszöntünk a VarázsKuckó Birodalmában, ahol a mese mindenkié, és ahol a mesék minden dimenzióban életre kelnek. Kicsik és nagyok együtt merülhetnek el a varázslények, a különleges helyszínek, a csodás események birodalmában, ahol a klasszikus meseolvasás, mesehallgatás mellé újszerű, kreatív élményt társítottunk.

Kalandjátékaink egyben egyfajta sajátos meseösvények is – a város látható terében kutathattok nyomok után, miközben a játék kerete, története egy mese. A játék során kicsik és nagyok egyaránt egy-egy mese hősévé, szereplőjévé válva oldhatnak meg rejtélyeket.

Interaktív foglalkozásaink során a meseterápia, a pszichodráma és a múzeumpedagógia módszereit alkalmazva játékosan ismertetjük meg a gyerekekkel saját belső világukat és a magyar mesekincs világát is.
A résztvevők a meseszereplők bőrébe bújva, a mese egyes szituációiba belehelyezkedve fedezhetik fel érzéseiket, vágyaikat, erősségeiket.

A fesztiválok keretében megszervezett ingyenes, aktuális programjainkról Facebook oldalunkon adunk hírt.

Személyre szóló meséink minden korosztálynak szólnak és bármilyen élethelyzetben segíthetnek. Egy saját mese lehet akár egy szerelmi vallomás, ideális esküvői ajándék, születésnapi meglepetés, egy lehetőség egy trauma feldolgozására is.

Mesecsomagjainkat tartalmazó termékeinket úgy alakítottuk ki, hogy a mese megértése és átélése mindenki számára igazi élmény legyen.

Egyéni megkereséssel és egyedi árajánlattal folyamatosan valósítunk meg különböző projekteket iskolás csoportokkal, cégekkel és szervezetekkel. Munkáink között szerepelnek még oktatási segédanyagok, vetélkedők, tanösvények, tematikus séták és ismeretterjesztő előadások is.

Célunk: Hagyományőrzés, környezetvédelem, társadalmi érzékenyítés, élményalapú ismeretterjesztés a mese erejével

Rólunk

Egy színésznő, egy grafikus és egy meseíró közös projektjéből született meg a VarázsKuckó.

Értékrendünk alapjai:

hagyományőrzés, környezetvédelem, társadalmi érzékenyítés